Mijn eigen blog starten

Al sinds geruime tijd is bij mij het idee geboren om een blog te beginnen. Na een lange uitzoek periode waarbij de nodige blogs zijn gepasseerd voor inspiratie en ideeën op te doen is het dan eindelijk zover. Passionated is geboren!

0
1556
mijn eigen blog starten

Een eigen blog starten, hoe doe je dat? dat is de vraag waarbij het bij mij begon. Gelijk gevolgd door de vraag is een blog nog wel aantrekkelijk omdat er tegenwoordig steeds meer vloggers actief zijn en worden. Dit met uitzicht om een verdien model achter het blog te zetten. Ik vind het leuk om te bloggen maar als je hiervoor ook nog een klein zakcentje kan verdienen raak ik toch extra gemotiveerd. Ook als ik mijn mede bloggers mag geloven gaan adverteerders momenteel vaker naar vloggers voor te adverteren in plaats van een blog.

Als 38 jarige man sta ik er niet zo op te springen elke keer een filmpje te maken voor te plaatsen op de daarvoor bestemde media zoals youtube. Niet dat ik niet aantrekkelijk uitzie op een filmpje maar gewoonweg dat ik denk dat niet iedereen er op staat te springen mijn Limburgs accent aan te horen, daarnaast zou ik bij echt niet weten waarover te vloggen! Dit was gelijk het volgende probleem voor mijn nieuwe blog.

Waarover ga ik bloggen?

Dit was een vraag die ik me daarna stelde en waarover ik lang heb nagedacht. Op moment van schrijven was zojuist Pokemon Go gelanceerd en deze was ik toevallig actief aan het uitproberen. Wat het voor mij makkelijk maakte en ik kocht de domeinnaam gopokemons waar ik naar hartelust begon te bloggen over deze game. Echter dit bracht me niet genoeg voldoening. Nieuws en tips over Pokemon go had ik al snel gezien en het schrijven van nieuwe artikelen ging in mijn ogen niet snel genoeg, dit vooral omdat de game niet opschoot met updates en er al snel alles geschreven was wat er te schrijven viel. Ook werd het spel niet interessant genoeg gehouden door de ontwikkelaar Niantic waardoor de interesse totaal is vervallen. Waarna ik nog een domeinnaam aankocht, als webdesigner was dat natuurlijk een kleine moeite en een website meer of minder op de server zou het ook niet uitmaken. Ik ging dus verder aan de slag met stroom bezuinigen wat ik had geselecteerd op een hoge vergoedings niche. Wie wilt nu niet geld besparen op zijn energie was daarbij de gedachte. Dit blog houden we momenteel nog actief bij met een uitgebreide energie vergelijker. De blogverslaving nam toe en ik werd door het vorige blog wat ik had gestart geïnspireerd over de geld besparen waarna ik ook hierover een WordPress website ben begonnen. Dit is ook een blog waar ik met regelmaat artikelen voor schrijf echter de voldoening was er nog niet helemaal.

De blogverslaving

Ik wilde een blog waarmee ik verschillende artikelen kon schrijven en bloggen over dingen die ik persoonlijk leuk vindt. Waar ik verstand van heb en waar ik vooral voldoening uit kan halen tijdens het schrijven.  Ik ben een man die graag dingen die bij elkaar horen ook bij elkaar in een hokje stop (een soort van opruimdrang). Vandaar dat de andere blog websites dan ook niche gerelateerd waren en alleen maar over 1 onderwerp gaan.

Het vinden van een goede domeinnaam

Omdat ik bijna altijd SEO (Search Engine Optimalisation) georiënteerd zoek naar domeinnamen omdat deze goed scoren bij onze vriend Google zijn er een aantal de revue gepasseerd. Passionated is daarbij met nog een aantal andere overgebleven. De ander domeinen voor even maar geparkeerd. In sommige niches zijn er echt nog wel goede .NL  domeinnamen vrij ben ik tijdens mijn research achter gekomen.

 

DELEN
Volgend artikelTwingo 2 tuning project
Ik ben Dennie, 38 jaar en woonachtig in Limburg. Ik ben papa van engeltje Aimee en Ayron. Ik ben al sinds dat ik zelf uit de luiers ben dol op auto's en heb verschillende mooi opgeknapte auto's gereden. Ben dol op Magento, Wordpress en SEO optimalisatie evenals het ontwerpen van mooie websites. Daarnaast teken ik graag cartoons en web mascottes. Dit zijn dan ook mijn dagelijkse werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER