Hoe we de zomer doorkwamen na het overlijden van ons kind

0
1846
aimee kuik

Na het overlijden van je kind staat voor jou de wereld stil. De rest van de wereld gaat gewoon door met zijn dagelijkse bezigheden terwijl voor jou de wereld echt stilstaat. Hoe je dit te boven komt of hoe je niet verder zakt in je verdriet kan niemand je vertellen. Het is een process wat je toch zelf moet ondergaan.

Een aantal tips die ik je wil geven om het overleiden van je kind een beetje te kunnen verwerken en wat voor mij goed heeft gewerkt:

Zorg dat je een mooi plekje hebt om je kindje te gedenken (dit kan op de begraafplek maar ook in huis bijvoorbeeld)
Ga bewust ook al is het geforceerd leuke dingen ondernemen. Ik heb mezelf en mijn partner echt verplicht om leuke dingen te gaan doen en daarbij ook vooral niet op geld te letten. Zo zijn we naar verschillende kermissen, pretparken en dierentuinen geweest ook al hadden we totaal geen zin. En van de momenten dat we moesten lachen of plezier hadden deze vast te leggen. Zo hadden wij die zomer een aantal filmpjes gemaakt waarin alleen die momenten zijn vastgelegd en hebben we deze zelf wel 1000 keer bekeken. Hieronder zie je een voorbeeld van zo een filmpje. Voel je je dan even echt down en naar helpt het om deze filmpjes terug te kijken.

Heb jij ook een kindje verloren en heb jij nog aanvullende goede tips op dit artikel? Deel het hieronder met ons.

DELEN
Vorig artikelHoe je leven veranderd na het overlijden van je kind
Volgend artikelDe beste tips om geld te verdienen met je blog
Ik ben Dennie, 38 jaar en woonachtig in Limburg. Ik ben papa van engeltje Aimee en Ayron. Ik ben al sinds dat ik zelf uit de luiers ben dol op auto's en heb verschillende mooi opgeknapte auto's gereden. Ben dol op Magento, Wordpress en SEO optimalisatie evenals het ontwerpen van mooie websites. Daarnaast teken ik graag cartoons en web mascottes. Dit zijn dan ook mijn dagelijkse werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER