De beste tips om geld te verdienen met je blog

0
1847
geld-verdienen-blog

Je bent je aan het oriënteren om een blog te starten en wilt hier graag geld mee verdienen. Of misschien ben je al een blog gestart en ben je nu op zoek naar relevante informatie om met je blog geld te verdienen. Je bent in elk geval op deze pagina beland die gaat over hoe jij geld kunt verdienen met je blog.

Geld verdienen met je blog

Er zijn verschillende manieren hoe jij geld kunt verdienen met je blog. De meest gebruikte en veel voorkomende vormen van een verdienmodel voor je blog zijn:

  • Advertorials
  • Affiliate marketing
  • Banners
  • Google adsense

Advertorials

Geld verdienen met advertorials. Advertorials zijn berichten over producten of diensten van een derde partij. Jij als blog eigenaar stelt dan een artikel op waarbij je hun product of dienst aanprijst. Door dat jij als blogger meer vertrouwen overbrengt op een potentiële klant door uitgebreid en met enthousiasme te schrijven over een product of dienst is de klant sneller geneigd een aankoop te doen. Deze vorm van adverteren werkt uitstekend voor bedrijven en wordt dan ook op grote schaal gebruik van gemaakt. Voor advertorials kun je persoonlijk benaderd worden door een marketing afdeling van een product of dienst. Ook zijn er tegenwoordig tal van websites die product en blogger bij elkaar brengt en het op deze manier iets makkelijk voor je maakt.

Affiliate marketing

Reclame die je ziet in de vorm van banners op deze website bijvoorbeeld maar ook stiekem op heel het internet zijn voor 75% betaalde advertenties via een affiliate bedrijf. Wat wil dat nu precies zeggen hoor ik je denken. Een affiliate bedrijf is een bedrijf die dit soort advertentie’s beheert en hier dan ook een heel systeem achter heeft zitten. Als website eigenaar van een product of merk kan je gebruik maken van de diensten van een affiliate bedrijf. Als website eigenaar van bijvoorbeeld een blog kan jij je ook aanmelden bij affiliate bedrijf en wel als publisher. Als je bent aangemeld kan je dan alle reclame campagnes van bedrijven inzien en indien goedgekeurd met je website deze advertenties ook gebruiken op jou website. Ook kan je inzien wat jij als website eigenaar bijvoorbeeld voor een vergoeding krijgt. Ook op deze website maak ik gebruik van alle methodes beschreven in dit artikel. Waardeer jij dus het werk van een webmaster of blogger laat dit dan eens blijken door te klikken op een reclame. Het schaad jou niet (mits je op een betrouwbare website bent) en jou favoriete blogger raakt er door gemotiveerd nog meer mooie en kwalitatieve berichten te schrijven.

Enkele betere affiliate bedrijven waar jij je kunt aanmelden als blogger en webmaster zijn

Banners

Het plaatsen van banners op je website is ook een mogelijkheid. Via een affiliate bedrijf kan je banners plaatsen maar het is ook mogelijk dat jij banners maakt of laat maken. Deze kun je dan ook overal plaatsen en laten plaatsen. Evenals dat andere ook banners bij jou kunnen plaatsen. Meestal als deze banners worden geplaatst blijven deze actief totdat ze het gewenste aantal kliks of views hebben gehaald. Ook zou je kunnen afspreken bijvoorbeeld om voor een bepaalde periode een banner te plaatsen en hiervoor een vergoeding te vragen. Denk er ook eens bij na waar dat de banners geplaatst worden. Is dit bijvoorbeeld alleen op de voorpagina of in elk artikel mag jij best een grotere vergoeding vragen als een banner alleen in eén enkel artikel.

Google adsense

Een andere goede optie is om de reclames te gebruiken die waar een ander voor betaald bij de tegenhanger van Adsense genaamd Adwords. Bij adwords betaal je namelijk niet alleen om bovenaan in Google te komen. Het is ook mogelijk dat je banners laat zien van adverteerders bij Google adwords. Dit gebeurt voor jou automatisch en Google is hierbij ook nog zo slim door juist die advertenties te tonen aan een bezoeker waar die zojuist naar heeft gezocht. Heb jij dus voor je deze website bezocht nog gezocht naar dat vakantiehuisje in spanje zou het zomaar kunnen voorkomen dat de reclames op deze websites gaan over vakantie of spanje. Hierdoor ben je sneller overgehaald om te klikken op iets wat je net ook al elf hebt opgezocht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER