5 tips voor de papa tijdens de zwangerschap

Is jouw partner zwanger? Lees snel onze tips voor deze periode vol hormonen zo aangenaam mogelijk te maken.

0
1572
5-tips-papa-zwanger
5 tips voor de papa tijdens de zwangerschap

Ook al veranderd je partner in een hormonen explosief, ze heeft je wel nodig tijdens haar zwangerschap. Hoe kun jij er voor zorgen dat je er bent voor je partner! Lees dan snel deze tips voor de “Zwangere Pappa’s”

Tip 1: Zorg dat jezelf ook actief zwanger bent, en toon begrip voor je partner.

Hoe kan je dat doen? Door juist die kleine dingen te doen. Complimenteer je partner met enige regelmaat. Neem eens een bosje bloemen mee, vraag haar of je taken in de huishouding kan overnemen. Lees eens samen (of voorlezen) uit een babyboek of een boek over de zwangerschap. Bezoek eens een babywinkel. Vraag haar eens hoe het gaat met de baby. Leg met regelmaat eens je handen op haar buikje of luister met een oor tegen haar buik gedrukt aandachtig naar de geluiden die je hoort (Het imiteren van de geluiden die je hoort kan leuke momenten opleveren)

Wees voorzichtig met het aanbieden van eetbare dingen! Ook al eet ze de ene keer de meest gekke combinaties (Augurken met slagroom), en snoept ze graag of eet graag een tussendoortje. Je partner kan zich namelijk ook een beetje onzeker voelen door het groeien van de buik. De woorden “jij stopt me aan alle kanten vol” of “Je wilt zeker dat ik een dikkerd word” kunnen eruit worden gegooid zonder dat je partner er erg in heeft. Probeer je eigen miserie een beetje aan de kant te zetten de komende negen maanden. Je zult zien dat helpt echt.

Tip 2: Het meegaan naar de controles ( Minimaal de belangrijkste)

Je partner zal het zeker leuk vinden als de aanstaande pappa mee gaat naar een controlle. Vooral de eerste echo, 20-weken echo en de eerste keer luisteren naar het hartje van je kleine baby mag je als zwangere pappa niet missen. Je hoeft er niet bij elk bezoek bij te zijn natuurlijk, echter vraag wel even verlof voor de belangrijkste controles.

Tip 3: Vergeet je eigen sporten/hobby’s niet

Ga gerust een stukje rijden op die motor. Ga eens een avondje bij vrienden buurten. Of hang een avondje lekker op de bank. Je partner heeft tijdens de zwangerschap haar rustmomenten nodig. Geef haar die momenten die ze nodig heeft. Hou jezelf in de tussentijd bezig met je eigen dingen. Begin aan de babykamer, zoek uit welke verzekeringen er nodig zijn en bereid je een beetje voor op de rest van de zwangerschap en je maakt haar vast helemaal blij

Tip 4: Niet alleen mama maar ook nog steeds jou partner.

Zie je partner niet alleen als mama nu maar ook echt als je partner. Je zult zien dat ze dit kan waarderen en zich er fijn door voelt. Heeft je partner een moment dat ze zich minder mooi voelt, hoef je echt niet elke minuut van de dag te laten weten hoe mooi je haar vind (ook nu ze mama is met een dikke buik). Ga leuke dingen ondernemen met je partner. Pak een fimpje, ga eens naar het plekje van jullie eerste date. Haal eens samen herinneringen op uit je jeugd, en bezoek ook die plekjes eens. (Ik ging bijvoorbeeld altijd fietsen vroeger met mijn vader, langs het kanaal) We hebben er een heerlijk stukje gewandeld lekker langs het water en natuurlijk leuk babydingen besproken ook. En ja, laat ook zien dat je wel degelijk zin in seks hebt met haar. Het selectief uitzoeken van het beste moment kan wel soms een beetje tricky zijn!

Tip 5: Niemand is er mooier en leuker dan zij.

Vooral niet, maar dan ook helemaal NIET beginnen over die leuke actrice op tv, of dat lekkere blondje bij de AH achter de kassa. Tenzij je de zin in het leven verloren bent.

Ben jij een papa en is je partner ook zwanger, steun je haar actief nu ze je kind draagt. Ik ben benieuwd hoe jij de zwangerschap ervaart!

LAAT EEN REACTIE ACHTER